Loading...

10 arsyet pse natyra është më e mirë se mjekësia

livingggg.jpg

Diell dhe qiell i kaltër, pemë të gjata e të gjelbra, zhurmë zogjsh e dallgësh dhe ajër mali… Kush nuk do t’i linte të gjitha për pamje si kjo?!

Mrekullitë e natyrës nuk janë vetëm për t’ju bërë të ndiheni mirë emocionalisht, por edhe fizikisht. Ne po ju japim 10 arsye se si natyra ndikon për mirë në shëndetin tonë duke zëvendësuar edhe kurat.

  1. Bukuritë natyrore janë në gjendje të ndryshojnë mendjen e mendimet tona për mirë.
  2. Sa më shumë aktivitete të bëni në natyrë aq më të lumtur do jeni.
  3. Qëndrimi në diell do t’ju furnizojë me vitaminë D.
  4. Nëse kaloni kohë në natyrë do të flini më mirë. Dielli rregullon orën e brendshme biologjike.
  5. Do të largoni stresin, ankthin dhe shqetësimet që ndonjëherë nisin nga hiçi.
  6. Natyra ka vërtetë veti kuruese. Është provuar që pacientë të ndryshëm, kur shtonin kohën që kalonin në natyrë, zvogëlonin përdorimin e barnave.
  7. I bën mirë sidomos mendjes!
  8. Aktiviteti në natyrë do t’ju bëjë të humbisni në peshë.
  9. Natyra zhvillon shqisat dhe kujtesën.
  10. Në fund, do të jeni me siguri më të lumtur.
Komentet
Top