Loading...

12 regullat e John Rockefeller, për t’u bë i pasur

rockfeller.jpg

John Rockefeller është i njohur jo vetëm si një nga njerëzit më të pasur, por edhe si një filantrop i madh. Edhe pse është ritur në një familje me mundësi modeste, ai u ngrit nga një kontabilist i thjeshtë në një biznesmen me një pozitë të lakmueshme financiare.

Në jetën e tij Rockefeller ka dhuruar më shumë se 500 milion dollarë për bamirësi. Ai është i njohur edhe për 12 këshillat të cilat mendon se do ti ndihmojnë çdokujt në problemet financiare dhe të bëhet i pasur dhe njeri i suksesshëm.

1.Puno më pak për të tjerët dhe më shumë për vete. Sa më pak që punon për vete aq më keq do të jetosh.

2.Kurse para. Kërko ku mund të blesh produkte të lira dhe me zbritje.

3.Nëse ke pak para, nis një biznes. Nëse nuk ke aspak para, duhet të nisësh biznes menjëherë.

4.Ruga për tek pasuria është vetëm nëpërmjet të ardhurave pasive që vijnë nga ju pavarësisht përpjekjeve. Krijo një burim të të ardhurave pasive dhe jeto për kënaqësinë tënde.

5.Mendo se si të fitohen 50.000 dollarë në muaj. Mundet edhe më tepër. Por jo edhe më pak.

6.Paratë do të vijnë tek ju nëpërmjet njerëzve tjerë.

7.Të rrethuarit me njerëz të varfër gjithmonë të çon në varfëri. Patjetër duhet të komunikosh me fitues dhe optimistë.

8.Varfëria vjen në rast se ikën nga përgjegjësitë.

9.Studioi biografitë dhe mendjet e njerëzve më të pasur në botë.

10.Ëndërrat janë gjëja më e rëndësishme në jetën tënde. Njëriu fillon të vdesë kur ndalon së ëndërruari.

11.Ndihmojë njerëzve jo për para, por me zemër të pastër. Por vetëm atyre njërëzve të cilëve t’i dëshiron t’ju ndihmosh. Jep 10% ngat ë ardhurat personale në bamirësi.

12.Krijoni një sistem biznesi dhe kënaquni në paratë e tyre./Shqipmedia

 

Komentet

Leave a Reply

Top