Loading...

5,7 miliardë euro ndihmë financiare për Greqinë

Papakonstantinou.jpg

Zona euro do të japë nesër 5,7 miliardë euro ndihmë financiare për Greqinë, që ka zbatuar reformat e kërkuara në këmbim të kësaj mbështetjeje, njoftoi sot Mekanizmi Europian i Stabilitetit (MES) në një komunikatë.

“Këto para do të jenë të destinuara për mbarëvajtjen e borxhit grek, që ka arritur 180% të PBB-së, për verifikimin e vonesave dhe gjithashtu për krijimin e një rezerve financiare për periudhën pas programit”, shpjegon MES, që mbikëqyr kreditë e zonës euro në vend.

“Një disbursim tjetër prej një miliardë eurosh (…) mund të kryhet pas 1 majit, por do të bëhet objekt i një vendimi pasues”, theksoi MES.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media