68 fëmijë ne mesin e të vrarëve gjatë sulmit ndaj personave të evakuar në Siri

auto_24a0896c-c600-43b9-9625-f543f3b67819_16x9_WEB1492352673.jpg

Të paktën 68 fëmijë ishin në mesin e 126 njerëzve të vrarë në sulmin me bombë të shtunën në autobusët që transportonin të shpërngulurit nga qytetet e rrethuara në Siri, thonë aktivistët.

Një automjet i mbushur me eksploziv goditi konvojin pranë Aleppos, shkruan BBC.

Observatori sirian i grupit të monitorimit për të Drejtat e Njeriut me bazë në Mbretërinë e Bashkuar tha se të paktën 109 shpërngulurit nga qytetet të kontrolluara nga qeveria u vranë, së bashku me punonjësit humanitarë dhe ushtarë rebelë.

Shumë të tjerë u plagosën në këtë sulm.

Komentet
Top