Loading...

A e dini sa banorë ka Izraeli?

s-l1600.jpg

Në fund të vitit 2017, popullsia e Izraelit arriti në 8.793 milionë, raporton Zyra Qendrore e Statistikave. Gjatë vitit të kaluar, popullsia e vendit është rritur me 1.9% që arrin 165.000 vetë.

Popullsia hebraike ka arritur në 6.56 milionë (74.6%), arabët në 1.837 milionë (20.9%), ndërsa 400.000 (4.5%) janë definuar si të tjerët. Popullsia prite të kalojë 9 milionë në tremujorin e parë të vitit 2019 dhe 10 milionë në vitin 2025.

Gjatë vitit të kaluar, kanë lindur 180 mijë foshnja dhe kanë vdekur. 44 mijë njerëz 37,000 emigrantë të rinj erdhën në vend, duke përfshirë 26,000 emigrantë hebrenj. 13% e emigrantëve të rinj hebrenj erdhën nga Franca, 25.5% nga Ukraina, 27.1% nga Rusia dhe 9.8% nga SHBA./Izraelisot.com

Komentet
Top