Loading...

A është kjo libraria më e bukur në botë? – FOTO

libraria-porto-ballina0001-658x493.jpg

Librat janë gjësende të bukura, por nganjëherë, objektet ku ato mbahen janë më magjepsëse se dhe vetë librat. Një rast i tillë është dhe “Libraria Lello” (The Livraria Lello).

Kjo kryvepër e artit modern gjendet në qendër të Portos, në Portugali, dhe ka një interier të mahnitshëm neo-gotik që magjepsë vizitorët.

Në qendër të librarisë ndodhen shkallët e bukura lakore që dominojnë gjithë hapësirën, ndërsa tavani i saj është i zbukuruar me qelq gjithë ngjyra.

Kjo librari është dizajnuar në vitin 1906 nga inxhinieri Francisco Xavier Esteves– shkallët e të cilit edhe sot mahnisin arkitektët dhe dizajnerët botëror.

Kjo ndërtesë në fakt, është libraria e dytë më e vjetër në Portugali, ndërsa shpesh është zgjedhur si një prej tri librarive më të bukura në botë. /NGJYRA

libraria porto ballina222libraria porto ballina333libraria porto ballina555libraria porto ballina4444libraria porto 00008libraria porto 00005libraria porto 00006libraria porto 00007libraria porto 00002libraria porto 00009libraria porto 00003libraria porto 00011libraria porto 00010libraria porto 00012

Komentet

Leave a Reply

Top