Loading...

Ahmeti nga Prishtina: Koha është ti materializojmë idealet

656X37362255Fotot.jpg

Prishtinë – Lideri i BDI-së, Ali Ahmeti, ka deklaruar se shqiptarët e Maqedonisë nuk duan kriza dhe luftëra të reja, por zbatim të Marrëveshjes paqësore të Ohrit.

Në një konferencë të përbashkët me zëvendëskryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçin, Ahmeti ka thënë se çdo dokument i pasluftës i ka vështirësitë e veta në zbatim. “Shqiptarët në Maqedoni nuk duan kriza dhe luftëra të reja, shqiptarët në Maqedoni duan jetësim dhe materializim të Marrëveshjes paqësore të Ohrit, në mënyrë që sa më parë të jenë të barabartë me bashkëqytetarët e tyre maqedonas. Sigurisht se nuk ka qenë dhe nuk do të jetë i lehtë zbatimi i tërësishëm dhe i menjëhershme i marrëveshjeve paqësore. Çdo dokument i pas luftës ka vështirësitë e veta. Çdo gjeneratë i ka idealet dhe idealistët e vet, por unë mendoj se tanimë ata idealistë dhe ato ideale, shqiptarët e Maqedonisë duhet t’i materializojnë, duke u anëtarësuar vendin i tyre në NATO dhe BE, duke realizuar deri në barazi të plotë në të gjitha drejtimet me bashkëqytetarët e tyre maqedonas”, ka thënë Ahmeti.

Lidhur me ngjarjet e fundit në ketë vend, ai ka thënë se janë duke u hetuar dhe analizuar të gjitha në detaje.
Ndërsa, zëvendëskryeministri Hashim Thaçi, ka deklaruar se Kosova mbështet një Maqedoni stabile dhe evropiane.
Ai ka thënë se gjithë lidershipi politik shqiptar në gëzon mbështetje të madhe nga Kosova.

Komentet

One thought on “Ahmeti nga Prishtina: Koha është ti materializojmë idealet”

  1. dardan says:

    Po ma sa doni te i materializoni idealet !
    U mbushet me miliona ne kurriz te Shqiptareve e farre dalshi !!!…

Leave a Reply

Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media