Audi tërheq nga tregu 850 mijë automjete me naftë

audi-768x509-640x4241497855128.jpg

Prodhuesi gjerman “Audi” njoftoi sot tërheqjen e 850 000 automjeteve me naftë për të ulur emetimet e tyre të ndotjes, disa orë pas një iniciative të ngjashme nga konkurrenti i tij “Daimler”.

“Kjo tërheqje e vullnetshme nga filiali i ‘Volkswagen’, falas për klientët, përfshin automjetet e pajisura me motorë V6 dhe V8 TDI duke iu përgjigjur normave Euro 5 dhe Euro 6 (më të fundit), në Evropë, por gjithashtu dhe në vende të tjera të paspecifikuara jashtë SHBA-së dhe Kanadasë”, theksoi kompania në një komunikatë.

Mes automjeteve të tërhequra bëjnë pjesë makina të markës “Volkswagen” dhe “Porsche”, të tjera marka të grupit “Volkswagen”, të pajisura me këta motorë.

Komentet
Top