Loading...

BESA e Kasamit në mars hyn në Qeveri?!

kasami-4-1280x801.jpg

Krahu i Bilall Kasamit bën kalkulime për hyrje në qeveri të kryeminstrit Zoran Zaev brifon për POST.mk një funksionar i lartë i BESËS.

Nga krahu i Kasamit thonë se ofertë për hyrje në “Ilidenska” ka dhe nuk do të jetë befasi nëse në mars bëhen pjesë e koalicionit qeveritar.

Hyrjen e BESËS në “Ilidenska”, ky funksionar e ndërlidh me rikonstruimin e Qeverisë që sipas informatave të tyre do të duhet të ndodhë në muajin mars.

Nga BDI janë decid se Kasami mund të bëhet pjesë e qeverisë vetëm nëse BESA shkrihet në BDI, si që dy këshilltarët e Çairit kaluan tek ta. Funksionari i integristëve thotë se ka edhe opsion të dytë për hyrjen e BESËS në Qeveri, ose nëse krahu i Kasamit i bashkëngjitet PDSH-së së Menduh Thaçit.

Paralajmërimet se Kasami po bën vend për në Qeveri, ka arritur së fundmi nga Komuna e Çairit ku krahu që mbështet liderin aktual i ndihmoi BDI-së e LSDM-së të zgjedhin kryesuesin e Këshillit. Funksionari i BESËS brifon se e mundur është që e njëjti skenar të ndodhë edhe në Tetovë dhe të zgjidhet kryetari i Këshillit. Por, shton ai për mbështetjen e Këshillit në Tetovë do të kërkojnë nga BDI-ja ndarje reale të funksioneve në pushtetin lokal.

Ndryshe, kthim të mundshëm në Qeveri paralajmëroi edhe Aleanca për shqiptarët e Ziadin Selës pasi nuk pranoi që resori i Shëndetësisë të ndërrohet me pozitën e zv/kryeministrit për reforma me çka braktisi Qeverinë. Ai hapur porositi se janë të hapur për negociata dhe për kthim në pushtet.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media