Loading...

Çmimi Nobel i jepet aktivistëve kundër armëve bërthamore

3465-620x380.jpg

Fushata Ndërkombëtare për Demontimin e Armëve Nukleare, ICAN, një grup që punon dhe promovon një çarmatim të plotë të armëve nukleare, por edhe për arritjen e një traktati për ndalimin e këtyre armëve ka fituar edhe çmimin më prestigjioz, transmeton tch.

Kjo fushatë ka nisur punën e saj 10 vite më parë dhe sot i janë bashkangjitur në këtë nismë 468 organizata partnere në 101 shtet. Traktati është marrëveshja e parë ndërkombëtare për ndalimin e armëve nukleare.

Komentet
Top