Loading...

Edhe një dëshmi tjetër që qumështi i gjirit është magjik për fëmijën!

45DF373C00000578-5035803-image-a-1_1509462628796.jpg

Ushqyerja e foshnjës për të paktën dy muaj me qumësht gjiri, i redukton asaj deri në 50% rrezikun e vdekjes në gjumë.

Kjo sindromë ndodh shpesh tek fëmijët dhe ende nuk dihet se cilat janë shkaqet përveç se simtoma e vetme që mund të vërehet më pas është ndërprerja spontane e frymëmarrjes së foshnjës, njofton Klan Kosova.

Tutje hulumtimi britanik shton se sa më gjatë foshnjet të trajtohen tek infermierët, aq më e madhe është mbrojtja.

Gjetja shton studimet e mëparshme që sugjerojnë se qumështi i nënës ndihmon në parandalimin e sindromës së papritur të vdekjes së foshnjave (SIDS).

Por ky studim ndërkombëtar është i pari që përcakton kohëzgjatjen e nevojshme.

Komentet
Top