Emërohen drejtor të rinj sot në spitale vetëm në Tetovë jo – LISTA

20507201_1533381183385732_2065704475170548515_o.jpg

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar për emërime të reja në të gjitha spitalet e Maqedonisë përvec Spitalit Klinik të Tetovës. Më poshtë në gjuhën maqedonase keni listën e plotë pasi Ministria e Arben Taravarit nuk flet shqip por vetëm maqedonisht:

ОБ: Куманово: Д-р Снежана Захаријева
–       ЈЗУ УК Хематологија: Д-р Ирина Пановска
–       ЗД Дебар: Д-р Јетлум Пашоли
–       ЈЗУ УК Радиологија: Д-р Елизабета Стојовска Јовановска
–       ГОБ „8 Септември“ : Д-р Кристијан Костов
–       ЈЗУ УК Урологија: Д-р Сашо Дохчев
–       ЈЗУ УК Гастроентерохепатологија: Д-р Калина Гривчева Старделова
–       ЈЗУ Железничар : Д-р Маријана Данич     ‎
–       JЗУ Стоматологија: Агим Караји
–       ЈЗУ Завод за Нефрологија- Струга: Сами Мена
–       ЦЈЗ ТОАРИЛУЦ: Илир Хасани
–       ЦЈЗ Куманово:  Ариф Љатифи
–       ОБ Гевгелија: Д-р Митко Кржев
–       Психијатриска болница Негорци: Д-р Луба Цилкова
–       ОБ Охрид : Д-р Славица Малеска Стојадиновиќ
–       Специјална болница за превенција, лекување и рехабилитација од кардиоваскуларни болести „Свети Стефан“:  Д-р Гордана Донеска
–       ЈЗО Св. Еразмо Охрид: Д-р Ацо Велески
–       Психијатриска болница Демир Хисар: Д-р Татјана Лозановска
–       Завод за рехабилитација на слух говор и глас: Д-р Силвана Филипова
–       ЗД Стругa: Д-р Андон Ложанкоски
–       ЗД Вевчани: Д-р Јован Стојковски
–       ЗД Демир Хисар: Д-р Маргарета Станојоска Калевска
–       ЗД Берово: Д-р Тодорчо Кацарски
–       ЗД Велес: Д-р Николче Димовски
–       ЗД Делчево: Д-р Мара Глигоровска
–       ЗД Кочани: Д-р Лолита Андоновска
–       ЗД Маврово Ростуше: Д-р Омер Дервиши
–       ЗД Свети Николе: Д-р Славица Панева
–       ЗД Штип: Д-р Снежана Манасијевска Трајковска
–       ЗД Скопје: Д-р Злате Махмедовиќ
–       ЦЈЗ Битола: Д-р Елизабета Крстевска
–       ЦЈЗ Прилеп: Д-р Драгица Николовска
–       ЦЈЗ Струмица: Д-р Петре Витанов
–       ЦЈЗ Охрид: Д-р Сашо Точко
–       ЦЈЗ Велес: Д-р Тони Димитриев
–       ЦЈЗ Кочани: Д-р Магдалена Манасиева
–       ЦЈЗ Штип: Д-р Марија Димитрова
–       ЈЗУ УК Ендокринологија: Д-р Саша Јовановска Мисевска
–       ЈЗУ УК Гинекологија : Д-р Викторија Јовановска
–       Психијатриска Болница Бардовци: Д-р Виктор Исјановски
–       Клиничка Биохемија: Сефедин Билали
–       Геронтолошки завод: Д-р Елена Костова
–       ЈЗУ УК Неврологија: Д-р Иван Барбов
–       ЈЗУ УК Инфективни и фебрилни болести: Д-р Милена Сефановиќ
–       ЈЗУ Дерматовенерологија: Д-р Нина Цаца-Билјановска

Одделението за односи со јавност  информира дека се направени  технички предвиди при внесување на податоците за  следните две здравствени установи:

–       Клиниката за уво, нос и грло и за таа цел појаснуваме дека за директор на оваа Клиника е поставена Д-р  Габриела Копачева – Барсова, наместо како што беше претходно најавено за Д-р Јане Нетковски.
–       Здравствен дом Виница: на оваа Клиника за директор е поставен  Д-р Венко Данчев наместо како што беше претходно највено за д-р Венцо Вијунов
Им се извинуваме за овој технички предвид и на споменатите доктори и на медиумите. Се надеваме на разбирање од ваша страна.

Komentet
Top