Loading...

Forbes / 100 njerëzit më të pasur në botë për vitin 2019

forbes.jpg

Kohëra të vështira për miliarderët e Forbes.

Për të dytën herë në dhjetë vitet e fundit, si numri i miliarderëve, edhe pasuria e tyre, është zvogëluar, duke treguar që edhe njerëzit më të pasur nuk kanë imunitet ndaj situatave të papritura ekonomike dhe dobësisë së tregjeve të aksioneve.

Sipas Forbes, numri i miliardëve në botë për 2019 është 2.153, 55 persona më pak krahasuar me një vit më parë. Nga këta, 46% (994 persona) kanë një pasuri më të vogël krahasuar me vitin e kaluar. Në total, pasuria e tyre është 8,7 trilionë dollarë, 400 miliardë dollarë më pak krahasuar me vitin 2018.

Azi-Paqësori është zona më e goditur, duke humbur 60 miliarderë. Në krye është Kina, e cila ka 49 miliarderë më pak se një vit më parë. Edhe Europa, Lindja e Mesme dhe Afrika kanë humbur terren. Sa i përket Amerikës, Shtetet e Bashkuara dhe Brazili janë dy kombet e vetme, numri i miliarderëve të të cilave është rritur krahasuar me një vit më parë. Shtetet e Bashkuara mbajnë numrin rekord të miliarderëve, 609 persona, në krye të të cilëve është Jeff Bezos, ndërsa në vend të dytë, Bill Gates.

Pavarësisht vështirësive, disa sipërmarrës kanë gjetur mënyra të reja për t’u pasuruar. Në klasifikimin e këtij viti janë 195 emra të rinj. Më i pasuri ndër ta është Colin Huang, themeluesi i Pinduoduo. Emra të tjerë miliarderësh në klasifikim përmendim: Daniel Ek e Martin Lorentzon – Spotify; James Monsees dhe Adam Bowen- Juul Labs; Daniel Lubetzky – Kind Bar dhe Kylie Jenner, miliarderja më e re në moshë.

 

Shënim për metodologjinë:

Klasifikimi i miliarderëve të Forbes realizohet duke përdorur çmimet e aksioneve dhe kurset e këmbimit nga data 8 shkurt 2019. Disa njerëz bëhen më të pasur ose më të pasur brenda pak ditëve nga publikimi.

 

Më poshtë klasifikimi i 100 njerëzve më të pasur për vitin 2019 të Forbes

       1.Jeff Bezos & family
$ 131 miliardë

       2.Bill Gates
$ 96,5 miliardë

      3.Warren Buffett
$ 82,5 miliardë

      4.Bernard Arnault & family
$ 76 miliardë

 1. Carlos Slim Helu & family
  $ 64 miliardë
 2. Amancio Ortega
  $ 62,7 miliardë
 3. Larry Ellison
  $ 62,5 miliardë
 4. Mark Zuckerberg
  $ 62,3 miliardë
 5. Michael Bloomberg
  $ 55,5 miliardë
 6. Larry Page
  $ 50,8 miliardë
 7. Charles Koch
  $ 50,5 miliardë
 8. David Koch
  $ 50,5 miliardë
 9. Mukesh Ambani
  $ 50 miliardë
 10. Sergey Brin
  $ 49,8 miliardë
 11. Francoise Bettencourt Meyers & family
  $ 49,3 miliardë
 12. Jim Walton
  $ 44,6 miliardë
 13. Alice Walton
  $ 44,4 miliardë
 14. Rob Walton
  $ 44,3 miliardë
 15. Steve Ballmer
  $ 41,2 miliardë
 16. Ma Huateng
  $ 38,8 miliardë
 17. Jack Ma
  $ 37,3 miliardë
 18. Hui Ka Yan
  $ 36,2 miliardë
 19. Beate Heister & Karl Albrecht Jr.
  $ 36,1 miliardë
 20. Sheldon Adelson
  $ 33,4 miliardë
 21. Michael Dell
  $ 34,3 miliardë
 22. Phil Knight & family
  $ 33,4 miliardë
 23. David Thomson & family
  $ 32,5 miliardë
 24. Li Ka-shing
  $ 31,7 miliardë
 25. Lee Shau Kee
  $ 30,1 miliardë
 26. Francois Pinault & family
  $ 29,7 miliardë
 27. Joseph Safra
  $ 25,2 miliardë
 28. Leonid Mikhelson
  $ 24 miliardë
 29. Jacqueline Mars
  $ 23,9 miliardë
 30. John Mars
  $ 23,9 miliardë
 31. Jorge Paulo Lemann & family
  $ 22,8 miliardë
 32. Azim Premji
  $ 22,6 miliardë
 33. Dieter Schwarz
  $ 22,6 miliardë
 34. Wang Jianlin
  $ 22,6 miliardë
 35. Giovanni Ferrero
  $ 22,4 miliardë
 36. Elon Musk
  $ 22,3 miliardë
 37. Tadashi Yanai & family
  $ 22,2 miliardë
 38. Yang Huiyan
  $ 22,1 miliardë
 39. Masayoshi Son
  $ 21,6 miliardë
 40. Jim Simons
  $ 21,5 miliardë
 41. Vladimir Lisin
  $ 21,3 miliardë
 42. Susanne Klatten
  $ 21 miliardë
 43. Vagit Alekperov
  $ 20,7 miliardë
 44. Alexey Mordashov
  $ 20,5 miliardë
 45. Gennady Timchenko
  $ 20,1 miliardë
 46. Leonardo Del Vecchio & family
  $ 19,8 miliardë
 47. He Xiangjian
  $ 19,8 miliardë
 48. Rupert Murdoch & family
  $ 19,4 miliardë
 49. Dietrich Mateschitz
  $ 18,9 miliardë
 50. R. Budi Hartono
  $ 18,6 miliardë
 51. Laurene Powell Jobs & family
  $ 18,6 miliardë
 52. Michael Hartono
  $ 18,5 miliardë
 53. Ray Dalio
  $ 18,4 miliardë
 54. Vladimir Potanin
  $ 18,1 miliardë
 55. Len Blavatnik
  $ 17,7 miliardë
 56. Stefan Quandt
  $ 17,5 miliardë
 57. Theo Albrecht, Jr. & family 
  $ 17,4 miliardë
 58. Carl Icahn
  $ 17,4 miliardë
 59. Lee Man Tat
  $ 17,1 miliardë
 60. Thomas Peterffy
  $ 17,1 miliardë
 61. Hinduja brothers
  $ 16,9 miliardë
 62. Joseph Lau
  $ 16,9 miliardë
 63. Lee Kun-hee
  $ 16,9 miliardë
 64. Donald Bren
  $ 16,4 miliardë
 65. Takemitsu Takizaki
  $ 16,3 miliardë
 66. Zhang Yiming
  $ 16,2 miliardë
 67. Abigail Johnson
  $ 15,6 miliardë
 68. Stefan Persson
  $ 15,6 miliardë
 69. Petr Kellner
  $ 15,5 miliardë
 70. Iris Fontbona & family
  $ 15,4 miliardë
 71. Dhanin Chearavanont
  $ 15,2 miliardë
 72. Gina Rinehart
  $ 15,2 miliardë
 73. Lukas Walton
  $ 15,2 miliardë
 74. Kwong Siu-hing
  $ 15,1 miliardë
 75. Mikhail Fridman
  $ 15 miliardë
 76. Pallonji Mistry
  $ 15 miliardë
 77. William Ding
  $ 14,7 miliardë
 78. Leonard Lauder
  $ 14,6 miliardë
 79. Lui Che Woo & family
  $ 14,6 miliardë
 80. Shiv Nadar
  $ 14,6 miliardë
 81. Alain Wertheimer
  $ 14,6 miliardë
 82. Gerard Wertheimer
  $ 14,6 miliardë
 83. Charoen Sirivadhanabhakdi
  $ 14,5 miliardë

#88 Emmanuel Besnier
$ 14,5 miliardë

#89 Charlene de Carvalho-Heineken & family
$ 14,3 miliardë

#90 Andrey Melnichenko
$ 14,2 miliardë

#91 Li Shufu
$ 13,8 miliardë

#91 Lakshmi Mittal
$ 13,6 miliardë

#91 Heinz Hermann Thiele & family
$ 13,6 miliardë

#94 Colin Huang
$ 13,6 miliardë

#94 Hasso Plattner & family
$ 13,5 miliardë

#96 Dietmar Hopp & family
$ 13,5 miliardë

#96 Georg Schaeffler
$ 13,4 miliardë

#98 German Larrea Mota Velasco & family
$ 13,4 miliardë

#98 Zhang Zhidong
$ 13,3 miliardë

#100 Stephen Schwarzman
$13,2 miliardë

 

Burimi: Forbes

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media