Loading...

Helikopteri i ri ushtarak i Amerikës është vetëm fillimi i një flote të re – VIDEO

helikopter.jpg

Helikopteri Bell V-280 ka kryer me sukses testimin e parë të fluturimit, përderisa SB-1 Defiant pritet që të kryejë testin e parë në vitin 2018.

V-280 mund të fluturojë në 280 nyje me një gamë të vetëpërhapur prej 2,100 milje detare dhe një sërë luftimi prej 500-800 milje detare. Ai ka një ekuipazh prej katër vetësh dhe mund të mbajë 12 trupa, duke përmbushur të gjitha kërkesat që ushtria ka caktuar.

Ushtria amerikane e ka bërë të qartë që asnjë lloj i helikopterit i vetëm nuk mund të kryejë të gjitha objektivat që ata kanë paraparë, shkruan Gazeta Metro.
“Ne kemi nevojë për një familje të tërë të helikopterëve”, thotë ish-piloti Dan Bailey.

Boeing dhe Sikorsky janë duke kryer një projekt të përbashkët, që mund t’i transformojë të dy në modelet transportuese si dhe ato sulmuese.

Komentet
Top