Loading...

Ja çfarë përmban propozimi për ndryshimet Kushtetuese

kuvend-804x380.jpg

Ja çfarë përmban propozimi për ndryshimet Kushtetuese.

 • Shtesë në emrin aktual të Republikës së Maqedonisë me atë: Republika e Maqedonisë Veriore 
  • Në të gjithë Kushtetutën e shkruar të Republikës së Maqedonisë para fjalës Maqedoni do të shtohet parashtesa ‘e Veriut’.
 •  Ndryshime në preambulën e Kushtetutës
  • Në përputhshmëri me preambulën dhe marrëveshjen me Greqinë, preambula do të pësojë disa ndryshime.
 • Garanci për kufijtë e territorial të Republikës së Maqedonisë
  • Në nenin 3 të Kushtetutës së Maqedonisë është rregulluar se territori i Republikës së Maqedonisë është i pandashëm dhe patjetërsueshëm.
 • Kujdes për qytetarët e Maqedonas në diasporë dhe më gjerë 
  • Nën nenin 49 të Kushtetutës është shkruar se Republika e Maqedonisë kujdeset për gjendjen e të drejtat për komunitetin maqedonas në vendet fqinje dhe mërgimtarët. Ndihmon në zhvillimin e tyre kulturor dhe avancon lidhjen me ta.
Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media