Loading...

Ja kush janë gjykatësit për rastin e Almirit në Apel

almir-3.jpg

Alsat M nga burime brenda Gjykatës së Apelit mëson se 3 nga 5 gjykatësit e trupit gjykues për rastin e Almir Aliut janë: Jani Niça, Enver Bexheti dhe Enver Amzai. Seanca e parë publike do të mbahet më 1 tetor në orën 12:30.

Gjykata e Apelit më 1 tetor ka caktuar seancën e parë për rastin e Almir Aliut nga Kumanova. Gjykata e shkallës së dytë do të nisë procedurën mbi ankesën e palës së dëmtuar, respektivisht familjes Aliu. Ankesa e familjes Aliu erdhi pas dënimit minimal që iu dha agresorit Boban Iliç nga Kumanova i cili në vitin 2016 në Kumanovë, shtypi me makinë Almir Aliun 4 vjeçar dhe prindërit e tij. Për rastin e Almirit, i akuzuari i parë Iliç u dënua me 6 vite e gjysmë burg, ndërsa prindi Almirit dhe dy të afërmit e tij me 9 dhe 6 muaj burg efektiv. Ndonëse gjatë procedurës gjyqësore ishin bërë lëshime të mëdha ligjore, Gjykata Themelore e Kumanovës nuk i kishte marr parasysh. Akuza në fillim ishte kualifikuar si vrasje me paramendim, ndërsa pas referimit të lëndës në Prokurorinë Republikane, akuza u rikualifikua në “aksident komunikacioni me pasojë vdekjen”. Gjatë procedurës, ekspertiza neuropsikiatrike ishte bërë nga ekspert pa licenca të vlefshme.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media