Loading...

Jensen: Është e mundur luftë në Evropë

FBJ-800x445.jpg

Ministri norvegjez i Mbrojtjes, Frank Bake-Jansen në fjalimin në seancën e “Shoqatës ushtarake të Norvegjisë” deklaroi se ekziston mundësi të shpërthejë luftë midis shteteve në Evropë.

Ai shtoi se përleshja eventuale do të kishte pasoja serioze për vendet skandinave.

“Zhvillimi i ngjarjeve në mesin tonë tregon se më nuk është e pazëvendësueshme përleshja midis shteteve në Evropë”, theksoi Bake-Jensen.

Ai shtoi se shpenzimet për mbrojtje të vendeve në pesë vitet e fundit janë rritur për rreth 30 për qind, si dhe se rritja e tillë do të vazhdojë.

Evropa e përjeton krizën më serioze emigruese nga Lufta e Dytë Botërore, të shkaktuar fillimisht nga shumë përleshje të armatosura dhe nga problemet ekonomike në Afrikë dhe në Lindje të Afërt.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media