Loading...

Kah po shkon Maqedonia!

musa-musai-35ansgq029tlgj9ks3qeq2.jpg

Shkruan:Mr. Sci. Musa Musai

Kështu si janë duke vepruar sllavët në Maqedoni, Maqedonia shkon drejtë ndarjes. Por për ndarje nuk janë të kënaqur, fillimishtë sllavët, poredhe vet shqiptarët. Për darje nuk është e pregaditur asnjëra palë.
Maqedonia është e mbarsur me politikë nacional sllavo-shovene. Të cilët e duen Maqedoninë pa shqiptar. Por një Maqedoni e tillë as që mundtë mendohet.
Maqedonia mbarsohet, herë në Beograd, her në Moskë, dhe tash ka nisur të seksohet artificialisht me Greqinë. Me siguri do të pjelle një sllavokopil, plastik maqedoni, pa shqiptarët. Maqedonia pa shqiptar, për 24 orë nuk dotë ekzistoj. Tani kështu mendojnë Grekët por qefin e kanë edhe vetë sllavokopilët.
Maqedonia e ka harruar etnikumin e vet natyral. Populli sllav i Maqedonisë është ADN ja e përcaktimit natyral sllav. Pra ata, nuk dijnë se kush ta emron këtë shtet dhe ti vendosi emër. Kopili është rritur dhe ai kërkon emër. Kopili gjithëmon është kopil, nuk e din se kush ja ka kënduar ninullën në djep. Ai tani nuk e njeh anën as babën, nuk i mban mend. I kujtohet, por nuk don ta përmend. E polli dedo Stalini dhe kepeci Tito.
Pra u mbarsua pela me gomar dhe polli mushkë. Mushka është mulate jofertile dhe jo stabile përevolucion.
Tani të ashtuqujturve sllavë nuk u kujtohet Bullgaria, pse ndodh kështu me ata, që e mohojnë etnogjenezën e vetë. Dikush duhet me ua kujtuar,është e dhimbshme në fillim por pastaj mësohen.
Maqedoni stabile dotë ketë midis dy popujve dhe dy shteteve Shqipërisë dhe Bullgarisë. Ndërhyrjet tjera janë mutagjene, çojnë drejtë shkatërrimit, drejtë kërrcënimeve dhe destabilitetit.
Më habit fakti se të dyja shtetet, janë të painteresuara, për zgjedhje të qendrueshme. Kan qëndrim të spektatorit shikuesit, për atë çka po ndodh në Maqedoni.
Por po e përfundoj mendimin dhe propozimin. Maqedoni do të ketë për aq sa ka Shqiptar dhe Shqipri, për aq sa ka Bullgar dhe Bullgari.
Maqedonia do të ekzistojë vetëm si shtet bi nacional, shtet me vlera Federative, midis dy popujve me strukturë gjenetike të ndryshme. Vetëm ai stil i simbiozës dotë jetë garant dhe i qedrueshëm për paqë dhestabilitet.
Emrin e Maqedonise kan të drejtë ta përcaktojnë vetëm dy popujt brend përbrenda teritorit të sajë,shhqiptarët dhe sllavët. Jo Grekët, jo Serbët dhe jo Rusët. Të trea këto shtete po luajnë rrolin piratesk, për inat të nusës më vdekt djali.
Emri që do të jetë më afër stabilitetit paqësor, më afër bashkëjetesës, duhet të nominohet brend dy popujve shqiptarëve dhe sllavëve. Greqia duar larg prej vlerave me hile Ballkanike.
Shqipëria dhe Bullgari duhet të bëjnë trusni në Ballkan, Europë, dhe në OKB. Kjo do të jetë një marëveshtje e qëdrueshme, me stabilitet më afatgjatë dhe zgjidhje të përhershme.
Pastaj le të përcaktohet një tretë natë, përmes refendumit, ku do të emërohet kopili, që e polli dikur Stalini dhe Tito. Për emërtim e këtij shteti, garantë do të jenë dy popujt, dy popujt dhe dy shtetet, Shqipëria dhe Bullgaria, në prani të NATOS, Bashkësisë Europjane dhe OKB së.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media