Kali i Shemës pa samar të shtyn të shkruash që në iftar

Ramadan-Ramadani.jpg

Shkruan: Ramadan Ramadani

Se kryetari i LSDM-së Zoran Zaev aspak nuk ka sens për fjalët dhe përkthimet e tyre në shqip u pa që në përkthim të shprehjeve “hidhja” dhe “futja”. Krejt shqiptarët që i dëgjuan ato shprehje në origjinal të thëna nga vet Ali Ahmeti në “bombën” e fundit u vërtetuan se ato ishin fjalë të thëna nga një mashtrues me eksperiencë dhe instruktor i mashtruesve gjë që nuk kuptohej në përkthimin e këtyre shprehjeve në maqedonisht. Në fakt nuk di nëse policia e kapi atë Ali Babën mashtruesin e emigrantëve në Vaksincë për të cilin u desh të marrim vesh vetëm nga një televizon britanik, por edhe ai mashtrues mund të zgjedhë të del në opinion si ky tjetri Ali nga Zajazi dhe pa pikë turpi të flasë për të drejtat e emigrantëve etj. Siç do që të shprehet për shqiptarët zgjedhjen e tyre politike e përfaqësimin e tyre ky Ali abazi, tani i njohur si Ali Matrapazi. Kjo pasi të flasësh për nderin e shqiptarëve ndërkohë që i shanë ato kolektivisht dhe këtë ta ka dëgjuar një botë e tërë mund të jetë vetëm fjalë e dikujt pa asnjë fije turpi, ose të i ketë plasë marrja moti, pra vetëm ndokush që kur ka qenë i ri ka shkuar me pela dhe kuaj.
Andaj fjalët e fundit për zgjedhje, koalicione apo përfaqësim politik të shprehura nga BDI nuk meritojnë ndonjë reagim serioz nga askush e aq më pak nga parti politike, deri sa aty janë ata që shajnë dhe mashtrojnë shqiptarë si Ali Ahmeti. Nëse do kishte zgjedhë dikush të reagonte unë vet do i kisha propozuar të ju shkruajnë disa pyetje e deri sa të mos përgjigjen në këto të mos merret askush me to:
1) a vazhdon të bëje gab gub gab gub Kali i shemës?
2) a eshte shpall Kali i shemes pasuri kombetare
3) A do ti ndertohet permendore Kalit te Shemes?
4) Cili ka qenë më i fortë Kali i Skenderbeut apo Kali i Shemës?
5) A do hapë BDI kopsht zoologjik në Strugë pasi vecc më ka majmun aty?
6) Si ç…Socijalla?
7) Pse nuk është mirë arsimi?
8) Pse se doni Mbrojtjen si u mashtrut e e murrët?
9) Çka thoshte Tadiçi?
10) Pse insistoni në eksluzivitet për shqiptarët, që vetëm ju të mund t’i shani ato?
11) Ali baba ndoshta ka hyp në tren dhe ka ikë për në Serbi, ju nuk po mundeni më të shkoni në Kosovë si herat tjera që kishte “bomba”, ku do ikni që të mos ju zënë shqiptarët e të mos ju bëjnë gab gub gab gub?

Komentet
Loading...

Leave a Reply

Top