Loading...

Kaos në Tajvan, Tërmet 6.7 shkallë

88130912_88130911-1.jpg

Një tërmet ka rrëzuar një numër të ndërtesave në qytetin jug të Taivanit, ku kanë dalur ndihma e shpejt zjarrëfikës e gjithë shteti në vend ngjarje  me ekipet e shpëtimit duke u përpjekur për të arritur të shpëtojnë njerëzit e bllokuar në rrënoja.

Nuk ka pasur njoftime të menjëhershme për viktima, pasi shkalla e tërmetit arrit në  6.7 në afërsi të qytetit herët, sipas kohës lokale.

Raportet sugjerojnë të paktën katër ndërtesa kam zbritur, duke përfshirë një ndërtesë apartament të lartë rritje.

Taiwan qëndron pranë kryqëzimin e dy pllakave tektonike dhe shpesh sheh dridhje.

Tërmeti ishte i thellë, që do të thotë efektet e saj poashtu përforcohen, tha US Geological Survey (USGS).

Pamjet televizive nga qyteti Tainan, një qytet me dy milionë banorë, punëtorët e shpëtimit  japin çdo gjë duke u përpjekur për të arritur deri te njerëzit e bllokuar në ndërtesat e rrënuara, duke përdorur shkallë që ngjiten mbi grumbujt e rrënojave.

Figurat në mediat sociale tregojnë një bllok tetë-katëshe në procesin e kolapsit, Ka edhe raporte të ndërprerjes së energjisë elektrike.

Një tërmet 7.6 shkallësh në Tajvanin qendrorë në vitin 1999 vrau më shumë se 2300 njerëz!/SHQIPMEDIA

_88130584_88128416

Komentet

Leave a Reply

Top