“Karnevalet Ilire”, festa e lashtë në Bozovcë të Tetovës – VIDEO

karnevalet-ilire-672x346.jpg

Në fshatin Bozofc të Malësis së Tetëvës është mbajtur dje manifestimi tradicional Karnavalet Ilire. Mernin pjesë studiues të folklorit nga vendi, Kosova dhe viset e tjera shqiptare.
Me këngë e valle të ndryshme tradicionale për të nëntin vjetë me rradhë u shënua një ndër manifestimet e vetme të këtij lloi në fshatin Fshatin Bozofc të Tetovës. Sipas organizatorit të këtij manifestimi Neshat Mehmeti qëllimi i këtij organizimi është që të ruhen traditat, zakonet dhe monomentet folklorike të këtyre trojeve.

Këtë manifestim e madhështuan prezenca e mysafirëve të ndryshëm.

Komentet
Top