Loading...

Katër sekretet që milionerët ua mësojnë fëmijëve të tyre

auto_pasur1553181407-696x391.jpg

Shumica e prindërve nuk është se merren me mësimet financiare kur është fjala për leksionet e jetës që ua trashëgojnë fëmijëve, por siç duket prindërit e pasur e bëjnë krejtësisht të kundërt. Ky është vetëm një sekret që Steve Siebold e ka zbuluar, pasi i ka shpenzuar 34 vjet duke i intervistuar dhe analizuar më shumë se 1,200 milionerë.

Më poshtë i keni disa prej këshillave më të rëndësishme prindërore nga personat e pasur, të cilat i ka zbuluar Siebold gjatë një interviste për “CNBC”. Rrethojeni veten me njerëz të suksesshëm

Kjo mund të jetë po aq e thjeshtë sa të luani lojëra që dominohen nga njerëzit e pasur, si p.sh. sporti i golfit. Shoqërimi me njerëz të pasur ju mundëson të krijoni rreth më të mirë shoqëror.

Bëni para duke zgjidhur probleme Nëse jeni të fiksuar të bëni para sa më shumë, atëherë është mirë t’ju ndihmoni edhe tjerëve. Ndihmesa për të zgjidhur probleme është një mënyrë e sigurt për të bërë para.

Zgjedheni një karrierë që ju pëlqen Ju do të jeni shumë më të motivuar të fitoni para duke e bërë punën që e dashuroni sesa duke e bërë një punë që e urreni.

Shpenzoni me kujdes Edhe nëse keni shumët ë ardhura, është mirë të keni kujdes se si i shpenzoni paratë.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media