Loading...

Kjo ishte ideja e Teslas për energjinë e lirë – VIDEO

r4444444.jpg

Shkencëtarët e bëjnë më të mirën kur janë në harmoni me natyrën.
Një shembull është “energjia e lirë”, e njohur edhe si “pika zero e energjisë”, e cila përdor substancën që ekziston rreth nesh dhe e kthen atë në energji të përdorshme.

Vetitë e hapësirës janë postuluar nga shumë filozofë të lashtë, qytetërime të ndryshme të lashta përgjatë historisë njerëzore deri te Dekarti, Ajnshtajni, Njuton dhe të tjerë.

Njerëzit janë qenie kurioze dhe kërkimi ynë për të zbuluar “çfarë ekziston” kurrë nuk do të përfundojë.

Sot, fizikantët pranojnë se atomet fizike janë në fakt të përbërë nga shtjella të energjisë që vazhdimisht tjerrin dhe vibrohen.

Në nivelin më të vogël të vëzhgueshëm, materia është energji dhe kjo energji që ekziston rreth nesh mund të përdoret për të gjeneruar energji.

Fizika kuantike ka lënë shumë shkencëtarë të zhgënjyer, pasi ata kanë zbuluar se realiteti fizik i materialit tonë nuk është aspak fizik, mund të jetë mjaft konfuz.

Shkencëtarët filluan të eksplorojnë marrëdhëniet midis energjisë dhe strukturës së materies në fillim të shekullit të 19’të, kjo është përafërsisht koha kur ideja e një universi material i përshkruar nga Njutoni u hoq nga njohja shkencore dhe u zëvendësua me faktin se materia nuk është gjë tjetër veçse një iluzion, se çdo gjë në univers është bërë nga energjia.
“Niels Bohr, një fizikan danez vëren përbërjen e një atomi me mikroskop, do të shihje një tornado të vogël të padukshme, si vorbull, me një numër shtjellash pafundësisht të vogla të energjisë të quajtura kuarke dhe fotone. Këto janë ato që përbëjnë strukturën e atomit. Ndërsa nëse përqendrohemi më afër strukturës së atomit, nuk do të shihni asgjë, pra do të shihni një zbrazëti fizike. Atomi nuk ka strukturë fizike, nuk kemi strukturë fizike, gjërat fizike nuk kanë ndonjë strukturë fizike. Atomet janë bërë nga energjia e padukshme.”

Konceptet shpirtërore të botës sonë të lashtë janë të ndërthurura drejtpërdrejt me shkencën moderne, më shumë me fizikën kuantike dhe Nikola Tesla ishte shumë i vetëdijshëm për këtë.

Arritja më e madhe nga Nikola Tesla, 1907 ishte i vetëdijshëm për konceptet e lashta dhe korrelacionin që kishte me shkencën që po punonte – duke përdorur botët sanskrite si” akasha “dhe” prana “për të përshkruar forcën dhe çështje që ekzistojnë të gjithë rreth nesh.

Inxhinieri, fizikanti dhe shpikësi Nikola Tesla kishte lidhje me Sëami Vivekananda (1863-1902), i cili ishte një nga udhëheqësit më të njohur dhe me ndikim shpirtëror të filozofive Vedanta (një nga gjashtë shkollat ​​e filozofisë Hindu, termi që fillimisht i referohej përmbledhjeve, një koleksion tekstesh filozofike në Hinduizëm) dhe Yoga, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi. Ai ishte dishepulli kryesor i Ramakrishna Paramahamsa dhe themeluesi i Ramakrishna Math dhe Misionit Ramakrishna. Ai është një figurë gjigante në historinë e lëvizjeve të reformës hinduse.

Vivekananda shkroi në fund të 1800-të duke deklaruar: “zoti Tesla mendon se mund të demonstrojë matematikisht se forca dhe materia janë të reduktueshme ndaj energjisë potenciale. Unë do të shkojë të shoh atë javën e ardhshme për të marrë këtë demonstrim të ri matematikor. Në këtë rast, kozmologjia Vedante do të vendoset në bazën më të sigurtë të fondacioneve. Tani po punoj shumë në kozmologjinë dhe eskatologjinë Vedanta. Unë e shoh qartë bashkimin e tyre të përsosur me shkencën modern”, marrë nga Sëami Vivekananda (Veprat e plota, VOL V, botimi i pestë, 1347, f.77).

Tesla filloi të përdorë fjalët e sanskritishtes pasi u takua me Sëamën dhe pasi studioi pikëpamjen Lindore për natyrën e vërtetë të realitetit, për mekanizmat që nxisin botën materiale.

Përfundimisht, ai e çoi atë në bazën e transmetimit pa tel të energjisë elektrike, që njihet si transformatori i “Tesla Coil”.

Gjatë këtij viti ai bëri komentet e mëposhtme gjatë një fjalimi para Institutit Amerikan të Inxhinierëve Elektroteknikë.

“Shumë gjenerata kalojnë, makineritë tona do të nxiten nga një fuqi që mund të arrihet në çdo pikë të universit. Kjo ide nuk është novelë… Ne e gjejmë në mitin e lezetshëm të Antheusit, i cili nxjerr fuqi nga toka; ne e gjejmë në mesin e spekulimeve delikate të një prej matematikanëve tuaj të shkëlqyer… Gjatë gjithë hapësirës ka energji. A është kjo energji statike, apo kinetike? Nëse është statike shpresat tona janë të kota; nëse është kinetike – dhe kjo e dimë se është, sigurisht, atëherë është thjesht një çështje kur njerëzit do të kenë sukses në lidhjen e makinerisë së tyre me punën e rrotave të natyrës”.

Filozofia Veda janë një grup shkrimesh që përbëhen nga himne, lutje, mite, kontabilitet historik, shkencë dhe natyrë e realitetit. Ato datojnë të paktën 5000 vjet dhe nuk janë aq të ndryshme nga tekstet e tjera të lashta që zhyten në të njëjtat çështje nga të gjitha anët e globit.

Gjuha e përdorur është sanskritishte dhe origjina e saj nuk dihet.

U deshën 100 vjet për të kaluar nga druri në qymyr, dhe 100 vjet të tjera për të lëvizur nga qymyri në vaj. Por tranzicioni tjetër i energjisë duhet të ndodhë më shpejt se ato të mëparshme dhe duhet të përfshijë energjinë falas./Periskopi

Komentet
Top