Loading...

Kosova, me rritjen ekonomike më të shpejtë

qeveria-e-kosoves.jpg

Sipas Bankës Botërore, Kosova është vendi me zhvillimin më të shpejtë në rajonin e Ballkanit.

Ekonomia e saj është rritur për këtë vit me 4.2 për qind, ndërsa parashikohet që në periudhën 2019-2020, rritja ekonomike të jetë 4.5 për qind.

Por, – tërheq vëmendjen Banka Botërore, – perspektiva është e cënueshme nga rreziqe të jashtme dhe të brendshme.

Zyrtarët e Bankës Botërore në Kosovë prezantuan raportin e rregullt ekonomik të bankës për Ballkanin Perëndimor, ku vlerësohet se rritja për të gjithë rajonin është 3.5 për qind, rritje kjo e lartë, por e brishtë.

Sipas Bankës Botërore, papunësia në Kosovë është rreth 30 për qind, ndërsa krijimi i vendeve të reja të punës është ngadalësuar, krahasuar me një vit më parë.

Zyrtarët tërheqin vëmendjen se kriza e paralajmëruar financiare në tregjet ndërkombëtare mund të mos kursejë as Kosovën, ndaj qeveria duhet të marrë masa paraprake.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media