Loading...

LSDM: Çdo i involvuar në skandalin e sigurimit pensional duhet të mbajë përgjegjësi

scenarioto-na-sdsm-i-nanesuva-shteta-na-drzhavata-i-gragjanite-233264_thumb_medium500_375-1.jpeg

“Çdo i involvuar në skandalin që e zbuloi Ministria e Punës dhe Politikës Sociale  dhe ministrja Carovska duhet të mbajë përgjegjësi”, thuhet në njoftimin e sotëm të LSDM-së lidhur me  skandalin me shpërndarjen e kontributeve për pensionet.

Institucionet kompetente të jurisprudencës do të tregojnë se çfarë keqpërdorime janë bërë dhe kush për çfarë do të përgjigjet, thonë nga LSDM-ja, duke shtuar se praktika e deritanishme e VMRO-DPMNE-së ku përmes foltoreve partiake shpallen kush është fajtor dhe kush jo, ka përfunduar.

Në njoftimin e partisë citohet gjithashtu se është fakt se këto parregullsi me të cilat janë dëmtuar 12 mijë qytetarë-të siguruar, ka ndodhur gjatë qeverisjes siç thuhet “të pushtetit kriminal të VMRO-DPMNE-së”.

“Parregullsitë janë zbuluar, padrejtësia kundrejt këtyre 12.000 qytetarëve është korrigjuar, vlera e plotë e pensioneve të tyre është siguruar”, citohet në njoftim duke nënvizuar se me 19 milionë euro nga buxheti  ky problem është zgjidhur.

Sipas njoftimit të LSDM-së, tashmë ka filluar edhe pagesa e parave nga shteti kundrejt këtyre dy shoqërive private pensionale për të siguruarit e dëmtuar  të cilëve me vite nuk i janë paguar kontributet në shtyllën e dytë pensionale.

Gjithashtu citohet se janë parashtruar kallëzime përkatëse  në organet legjislative dhe se institucionet do të veprojnë konform kompetencave.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media