Loading...

Lumturia varet nga shëndeti dhe miqtë, jo nga paratë

0-123.jpg

Lumturia varet nga shëndeti dhe miqtë, jo nga paratë, thotë një studim i ri.

Hulumtimi i Landmark, thotë se trajtimi i çështjeve të shëndetit mendor është më efektiv se sa ulja e varfërisë për të rritur normat e lumturisë.

Mjerimi njerëzor mund të shkaktohet nga marrëdhëniet e dështuara dhe sëmundjet fizike dhe mendore, sesa problemet nga varfërisë, sipas një studimi nga një ekip i studiuesve në London School of Economics (LSE).

Eliminimi i depresionit dhe ankthit redukton pakënaqësitë deri me 20% në krahasim me vetëm 5%, nëse fokusi ka të bëjë në eliminimin e varfërisë, shkruan The Guardian.

Lord Richard Layard, ekonomisti dhe ish-këshilltari i Tony Blair dhe Gordon Brown tha se studimi, i quajtur ‘Origjina e Lumturisë’, tregoi se matja e kënaqësinë së njerëzve me jetën e tyre, duhet të jetë prioritet për çdo qeveri. Kërkuesit analizuan të dhënat nga katër vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe Gjermaninë.

“Trajtimi i depresio

Komentet
Top