Loading...

“Mbeturinat turke përherë do t’i përcjellë tmerri i Skënderbeut”

Skënderbeu_nga_Spiro_Xega.jpg

Pse disa mbeturina turko-otmane sot tmerrohen nga Gjergj Kastrioti, edhe pas 550 viteve që nga vdekja e tij?

Ja një shebull shumë i skurtër:

Vetëm një vit pas vdekjës së Skenderbeut, ushtria osmane sulmonë Shkodrën që po mbrohej nga një grusht i arbërorëve. Për një moment dikush nga ushtarët turq bërtiti: Po vjen Skënderbeu! Dhe paniku shpërthen në mesin e ushtarëve turq duke ikur të tmerruar nga fantazama e Skënderbeut.

Sot magjupi nga Tirana Olsi Jazexhi, në portaline tij alla-turka bëri thirrje që të gjithë turkoshakët të festojnë vdekjen e Skënderbeut, makthin e përjetshëm të tyre.

Magjupi nga Anadolli, e quan Skënderbeun terrorist sepse Skënderbeu ishte fajtor që terrorizoi stergjyshit magjyp të Jazexhiut, duke filluar nga sulltanët magjyp të Anadollit dhe njëri nga ata ishte edhe nip i serbëve: Mehmeti i II.

Skënderbeu i mundi të gjithë armiqtë: turq, venedikas, serbë dhe disa tradhëtar shqiptarë.

Skënderbeu gjithmon do të kujtohet si një nga gjeneralët më të mëdhenj të botës, kurse Jazexhiu do të mbahet mendë vetëm si magjupi namazgjasë.

Komentet
Top