Merkel uron Zaevin

mundo-alemanha-merkel-ira.jpg

Kancelaria e Gjermanisë, Angela Merkel, sot ka dërguar urim deri te kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev, me rastin e zgjedhjes së tij për kryeministër dhe formim të Qenërisë së re.

“Qeveria Federale e përkrahë qëllimin e afrimit të vendit tuaj në Bashkimin Evropian dhe NATO. Republika Federale e Gjermanisë me kënaqësi do të ju përkrahë në përpjekjet tuaja”, thuhet në uratën e Merkelit.

Në kumtesë, ashtu siç thonë nga Kabineti i Zaevit, thuhet se Merkel ka shprehur kënaqësi për takimin e ardhshëm në Konferencën për Ballkanin Perëndimor më 12 qershor në Triestë.

Komentet
Top