Mesazhi i qartë i ambasadorit amerikan Xhej Bejli

Bejli-620x330.jpg

Ne mbetemi parnter dhe shtet mik i Maqedonisë. Duam të ndihmojnë që proceset të ecin përpara, por në fund të ditës, gjithcka varet nga ju, qytetarët dhe liderët e pative politike.

Kështu u shpreh sot ambasadori i SHBA-ve në Shkup, Xhes Bejli, duke theksuar rëndësinë e funksionimit të institucioneve demokrative.

“Në shoqëri ka tensione, ndarje dhe është me rëndësi që institucione ti afrojnë qytetarët”, deklaroi diploamti amerikan.

Ai sërish potencoi se, pret që presidenti i vendit ta ri shqyrtojë vendimin e tij për mos dhënien e mandatit shumicës parlamentare.

Komentet
Top