Moda dhe luksi, ja çfarë preferojnë të pasurit e rinj

0c-5.jpg

Kompanitë luksoze janë në alarm, klientët potencialë kanë ndryshuar, në veçanti ‘Millenials’, të cilë për shpenzime ashtu si prindërit e tyre nuk duan t’ia dinë. Për të ndjekur ëndrrat e shopping të më të pasurve janë trefishuar blerjet e bashkimet mes kompanive që operojnë në luks dhe shumë janë edhe “bilancet” e kompanisë Nicchia, lider në tregun e një game të lartë, tani e zhytur në grupe të mëdha në kërkim të produkteve e shërbimeve të mirëpritura nga pasanikët e rinj të pasanikëve të gjithë botës.

Kompanitë më aktive duket të jenë këto të degës kozmetike e të gamës së lartë dixhitale sepse kameleonët janë të aftë të monitorojnë menjëherë shijet dhe kërkesat e klientëve të rinj të fuqishëm.

Çfarë pëlqejnë të pasurit e rinj? Daljet në det luksoze (por poshtë Mesdheut, të pasurit zgjedhin të lundrojnë në lumenj e zgjedhin Antarktidën për pushime non-stop, shopping “eksperimentues”, blerjet online (në qoftë se dërgesat janë të shpejta), botën dixhitale (që i shton prestigjin cdo gjëje), trajtimet estetike të dobishme e dëgjojnë të dëgjojnë, të marrin mostrat e kozmetikës dhe parfumeve.

E certifikon raporti i ri i ‘Global fashion & luxury private equity and investire survey 2017’ e Deloitte që analizon trendin e tregut të luksit duke përfshirë në studim Kinën, Francën, Gjermaninë, Hong Kongun, Italinë, Luksemburgun, Singaporin, Spanjën, Zvicrën, Britaninë e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara.

Për disa vjet, të pasurve të rinj u pëlqen më shumë të kenë eksperienca të dobishme për të poseduar dhe për të shfaqur objekte (është në fakt i qëndrueshëm tregu i orëve, bizhuterive e jahteve) dhe 2016 ka konfirmuar që kjo është mënyrë e të jetuarit duke u dhuruar fitime kompanive që e kanë kuptuar dhe tejkaluar ndryshimin.

Në modë dhe luks (që përfshin kozmetikën, parfumet, orët e bizhuteritë, celularët, avionët privatë, jahtet, makinat dhe hotelet luksoze) tregu do të rritet në përgjithësi me 5% në tri vitet e ardhshme e deri në 10% për sa u përket produkteve të bukurisë. Vitin e kaluar ishin bërë mbi 200 blerje kompanish, 70 më tepër në krahasim me vitin e mëparshëm dhe të ardhurat e sektorit i kanë kaluar 3 miliardë dollarë.

Teknologjitë e reja barazojnë sektorin, daljet në det janë në rritje eksponenciale, pyetja rritet për të gjitha destinacionet me përjashtim të Mesdheut. Shumë të vlerësuar sistemet e prenotimit dixhital të kartës për anije dhe jahte luksoze, kështu sic e dërgon në anijet e reja dhe në anije të vogla dhe hyrja në forma financimi të tipit ‘leasing’.

Pastaj, më shumë parapëlqehen avionët privatë, – shpjegojnë analistët e Deloitte. Në segmentin e automobilëve luksozë, vëmendja shtohet për makinat elektrike dhe automatizimin e shumë mekanizmave të ngarjes, natyrisht në kontekstin dixhital.

Janë interesante intervistat që autorët e raportit u kanë bërë klientëve bujarë, të cilët kanë treguar eksperiencat e tyre të blerjeve dhe thonë se blerja online do të bëhet gjithmonë e më shumë një trendi, ku në veçanti marka origjinale blihet gjithmonë me dëshirë në krahasim me mallrat e tjera të lakmuara.

“Një gjë është çanta e blerë online, një tjetër ajo e blerë në rrugën Monte Napoleone në Milano ose në Fifth Avenue në Manhattan”, është një nga komentet e përsëritura mes grave që shpenzojnë më shumë. Në të gjithë sektorët e mallrave, ‘shopping’-u ka sukses në qoftë se kombinohet me ndonjë formë të eksperiencës së dobishme.

Komentet
Top