Loading...

Pas 50 vjetësh sërish bashkë maturantët e parë normalist të gjimnazit të Tetovës

50-vjetori.jpg

Takim jubilar në 50 vjetorin e maturës dhe gjeneratëas së parë 1964/1965 të normalistëve të gjimnazit të Tetovës Kiril Pejçinoviq pas 50 vjetësh sërisht takohen në një vend gjenerata e parë e normalistve, ku nga këjo shkollë morrën njëhuritë e para të dituris ,edukimit dhe zhvillimit professional…

Sot do të quaja ditë feste ne këtë punë e bëm jo me shum shkenc po me shumë dashuri ,profesioni më i lartë për një komb është profesioni arsimtar që gjith kohën I përkushtohet dijes dhe zhvillimit edukativarsimor thekësoi prof.Tahir

“Gjeneratë e parë e asaj kohe ishte një gjenrat e entuzjast dhe punonte me një vullnet të jashtë zakonshëm ,priten të bëhen mësues asaj kohe prefesioni mësues ishte shumë I cmuar ,lëvërditshëm punonjin me vullnet të madhë dhe vullneti I profesorve ka qen shum I madhe kishim një përkujdese të veçant posacerisht në paralelen e normales ,paralelja e normales ishte themeluar formuar me nxënës më të mir më të përzgjedhur më nxënës me dhunti të veçanta” – tha ish kujdestari i prarleles së gjimnazit të Tetovës të viteve 1964-1965, prof.Tahir Zajazi.

“Është një moment i veçantë pas 50 vjetësh të takon gjeneratën së bashku dhe për fatin ton dy kujdestar të klasës I kemi pasur me vete .Është një gjenrat që I ka takuar të jetë një gjenerat e parë dhe që rezatum pozitivisht në gjith Tetovën edhe në rrethin e Tetovës me mësimdhënjen që mbahej patëm fatë të na pregatisin mirë në mënyrë petadogjike dhe atë e dëshmuam” – tha prof.Havzi Mehmeti, maturant i viteve 1964/1965 në Tetovë.

“Kemi qenë klasa e parë këtu pran gjimnazit Krili Pejçinoviq në Tetovë .Kemi dalur me ëndra të mëdhaja të gjith me bindje vërtet kemi qen shumë të lidhur dhe kemi qen me bindje se do të ndrishojm shoqërin shqiptare do të ngritim vedijen në një shkallë shum më të lartë” – tha Xhabir Ahmeti, maturant i viteve 1964/1965 në Tetovë.

Të pranishmit pas përfundimit të orës kujdestarije që mbajtën si simëbol pas gjysëm shekulli u drjetuan bashkë me organizatorët për të vazhduar më tej me biseda dhe për një drek ndërvllaznëore e cila ishte pregatitur për nder të 50 vjetorit të maturantëve normalist të viteve 1964/1965 të gjimnaizt të Tetovës.

Komentet

Leave a Reply

Top