You Are Here: Home » Lifestyle » Doni të lini duhanin? Hani pemë dhe perime

Doni të lini duhanin? Hani pemë dhe perime

Sipas një studimi amerikan frutat e tokës janë “sekreti” për të hequr dorë nga duhani

E mendoni prej kohësh të hiqni dorë nga duhani, por nuk mundeni? Atëherë ju këshillojmë të hani sa më shumë fruta dhe perime. Sugjerimi vjen nga një grup studiuesish të Universiteti të Bufalos, SHBA, të cilët janë kryer një studim tek një grup mbi 1.000 duhanpirësish.

Pas analizimit të të dhënave ka rezultuar se: “Personat që konsumojnë më shumë fruta dhe perime në krahasim me të tjetër, ka një probabilitet tre herë më të lartë për të lënë duhanin brenda 1 muaji”.
Gary Giovino, drejtues i studimit, ka nënvizuar se “disintoksikacioni vegjetal” funksion pavarësisht gjinisë apo moshës. Sipas tij edhe më herët ka pasur studime, të cilat kanë arritur në përfundimin se“ personat që nuk pinë duhan prej të paktën 6 muajsh, konsumon më shumë fruta dhe perime sesa duhanpirësit”.

Arsye janë të ndryshme: nga njëra anë drithërat, spinaqi dhe sallata, ndikojnë në “shuarjen” e dëshirës për duhan, ndërkohë që për disa frutat dhe perimet i japin “shije të keqe” duhanit.

© 2008-2014 fuqizuar nga Shqipmedia.com

Scroll to top