Loading...

Qeveria turke ka frikë për një kryengritje të dytë ushtarake

auto_turkey-71468831268.jpg

Udhëheqësit turq kanë frikë se mund të ketë një përpjekje e dytë për një kryengritje ushtarake në Turqi, pas dështimit të grushtit të shtetit të fundit.

Disa njësi të rëndësishme ushtarake kufizohen në bazat e tyre ndërsa Presidenti Rexhep Tayyip Erdogan ka qenë i matur për t’u kthyer në Ankara nga Stambolli, me sa duket për shkak se kryeqyteti nuk konsiderohet plotësisht i sigurt, shkruan The Independent.

Frika e përpjekje të dytë për grusht shtet rrjedh pasi administrata e Erdogan ka gjetur të infiltruar forcat pro-të grushtit të shtetit persona nga radhët e larta të forcave të armatosura. 85 gjeneralë dhe admiralë apo pothuajse një e katërta e totalit të 375 prej tyre, janë burgosur të martën nga gjykata, shenjë kjo se qeveria privatisht beson se komploti përfshinë edhe shumë oficerë të lartë dhe nuk bëhet fjalë për një grup të vogël siç ka pretenduar publikisht. Burime të tjera sugjerojnë se shifra e vërtetë për gjeneralët e arrestuar është 125.

Komentet
Top