Loading...

Revolucion në psikiatri: Prodhohet spray antidepresion

fda-ketamine-1140x560.jpg

Për trajtimin e depresionit mbërrin një medikament në formë spray që hidhet në hundë, duke lënë pas pilulat e zakonshme.

Agjencia Amerikane Rregullatore e Medikamenteve “Food and Drug Administration”, ka miratuar këtë ilaç për terapinë kundër depresionit, veçanërisht tek ata pacientë që kanë probleme të rënda me depresionin dhe në rastet ku anitdepresivët e tjerë nuk kanë funksionuar.

Ky spray do të shpërndahet në mënyrë mjaft të kontrolluar dhe me kushte të forta.

Medikamenti do të përdoret nën kontrollin e mjekut në klinika të certifikuara dhe pacienti nuk ka të drejtë ta marrë në shtëpi.

Sipas FDA ky është medikamenti i parë në botë antidepresiv që vepron në kohë rekord dhe përmirëson ndjeshëm humorin e pacientit.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media