Loading...

Së shpejti kura për parandalimin e sëmundjeve mendore

EVD-BellaNaija-1024x684.jpg

Një tretman alternativ dhe efikas për sëmundjen e Alzheimer mund të jetë i qasshëm brenda tre vjetësh. Ndërsa për parandalimin e kësaj sëmundje brenda dekadës do të zhvillohet një vaksinë.

12 ilaçe për trajtimin e sëmundjeve mendore, të cilat potencialisht mund të ndryshojnë jetën, do të përfundojnë testimet klinike në vitin 2021.

Sipas specialistëve tani më nuk është në pyetje se “a” mirëpo “kur” do të gjendet kura për parandalimin e sëmundjeve mendore, duke përfshirë këtu edhe Alzheimer.

Nevoja për një kurë të tillë është shumë e madhe. Vetëm në Britani rreth 850,000 persona vuajnë nga çrregullimet mendore.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media