Loading...

Shafrani: lufton depresionin dhe ankthin, përmirëson gjendjen shpirtërore

Safran_Pixabay.jpg

Shafrani është ndër lulet më të pasura dhe më të shtrenjta në botë, e njohur edhe si “ari i kuq”.

Studimet kanë treguar se shafrani mund, ndër të tjera, të përmirësojë gjendjen shpirtërore, të zvogëlojë simptomat e depresionit, të luftojë ankthin dhe të ndihmojë humbjen e peshës. Të gjithë këto, pa llogaritur me dhjetra sëmundjeve që shëron.

Janë psikiatërit amerikanë ata që pohojnë se shafrani është antidepresanti më i efektshëm natyror sepse nuk jep efekte të padëshiruara anësore.

Në shitje mund të gjendet në sasi të vogla, në formën e fibrave të thata ose të grimcuar. Më së shumti përdoret në përgatitjen e ëmbëlsirave dhe gatimet me oriz.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media