Loading...

Shkencëtarët britanikë pranë kurës së verbërisë

12241774-6919821-image-a-25_1555196214784.jpg

Viktimat e një forme shkatërrimtare të verbërisë i janë dhënë shpresë nga një trajtim i ri qelizash që rinovon sytë.

Nuk ka shërim për ‘retinitis pigmentosa’, një sëmundje e trashëguar që ngadalë ngushton vizionin, por një firmë britanike ka raportuar sukses të hershëm me një procedurë revolucionare që ndihmon në riparimin e një retine të dëmtuar, njofton Klan Kosova.

Trajtimi përfshin miliarda rritje të qelizave staminale të “progenitorit” në një laborator.

Këta kanë aftësinë për të transformuar veten në lloje të tjera të qelizave, varësisht se ku janë vendosur në trup.

Një milion qeliza burimore janë injektuar në pjesën e prapme të syrit të pacientit.

Pasi atje, ata transformohen në qeliza të reja të ndjeshme ndaj dritës të quajtura shufra dhe kon që zëvendësojnë ata që humbën para kohe në defekte gjenetike.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media