Loading...

Shtyhet sërish hapja e plotë e aeroportit të ri të Stambollit

15-16.jpg

Aeroporti i ri i Stambollit do të jetë plotësisht funksional më 3 mars, njoftoi të enjten gazeta Milliyet e Turqisë, pasi projekti prej 12 miliardë dollarësh u godit dy herë nga vonesat.

Aeroporti, të cilin zyrtarët thonë se do të jetë një nga më të ngarkuarit në botë, u shpall i hapur në tetor nga Presidenti Tayyip Erdogan, por vetëm një pjesë e vogël e fluturimeve kanë funksionuar nga pista e re që nga ajo kohë.

Operacioni me kapacitet të plotë u shty fillimisht për në janar, si pasojë e një pengese për qeverinë, që e ka përshëndetur atë si një pjesë thelbësore të bumit të ndërtimit, që ka nxitur një rritje të fortë ekonomike nën sundimin 15-vjeçar të Erdoganit.

Duke përmendur një letër të dërguar nga autoritetet e aeroportit, Milliyet tha se data ishte shtyrë përsëri deri në fillim të marsit. Aeroporti do të jetë në gjendje të trajtojë 90 milionë pasagjerë në vit dhe mund të zgjerohet për të akomoduar deri në 200 milionë, tha Erdogan në ceremoninë e hapjes.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media