Loading...

Sirianët e rrethuar ende presin për ndihma

0-52.jpg

A man drives a motorcycle near damaged buildings in Old Aleppo's Kadi Askar area, Syria July 15, 2015. REUTERS/Abdalrhman Ismail

Qindra mijëra sirianë ende po presin për ndihma, tri ditë pas arritjes së marrëveshjes për armëpushim.

Prej 12 shtatorit, kur marrëveshja është ndërmjetësuar nga Shtetet e Bashkuara dhe Rusia, armëpushimi në masë të madhe është respektuar.

Por, i dërguari i Kombeve të Bashkuara për Sirinë, Staffan de Mistura, tha mbrëmë se kamionët me ndihma për afro 250 mijë njerëz të bllokuar në pjesën lindore të qytetit Alepo, ende po presin në kufirin e Sirisë me Turqinë.

De Mistura ka thënë se “letrat e lehtësimit” nga qeeveria e Sirisë për lejimin e konvojit të kaloj nëpër pikat e kontrollit ushtarak, ende nuk janë materializuar.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media