Loading...

Tetovë: Familja Zylbehari para 6 viteve kishte pas edhe një tragjedi familjare

1-27.jpg

Për të qenë kjo tragjedi e përmasave më të mëdha, para shumë vitesh, në një aksident në autostradën Tetovë- Shkup humbi jetën vajza 5-vjeçe e Fatime Zulbeharit tashmë të ndjerë

Familja Zulbehari para shumë vitesh është shpërngulur nga fshati Cerovë në lagjen Pevçinë ë Tetovës. Fqinjët thonë se familja ishte shumë e varfër dhe jetonte në gjendje të mjerueshme.

Katër fëmijë të moshës 5 deri në 14 vjeçare dhe e ëma e tyre Fatime Zylbehari 39 vjeçe, kanë humbur jetën në zjarrin që mëngjesin e sotëm kaploi shtëpinë e tyre në rrugën Goce Dellçev në Tetovë. Shkaktari i zjarrit zyrtarisht ende nuk dihet, por dyshohet që ai të jetë shkaktuar nga koftori. Flakët fillimisht kanë përfshirë katin e dytë ky kanë qenë duke fjetur pesë viktimat dhe më pastaj është përhapur edhe në katin e poshtëm dhe shtëpinë fqinje. Nga kati i parë kanë arritur të shpëtojnë gjyshja dhe gjyshi i të viktimave, ndërsa në shtëpinë fqinje nuk ka pasur banorë. Rasti tek zjarrfikësit është lajmëruar në orën 4 e 15 minuta të cilët kanë intervenuar me 21 zjarrfikës dhe nëntë makina. Sipas tyre, intervenimi ka qenë i shpejtë.

Por, edhe pse zjarrfikësit thonë që kanë arritur në kohë, familjarët kanë akuzuar organet komunale për ndërhyrje të vonuara dhe për vështirësitë me të cilat janë përballur ekipet, shkaku i makinave të parkuara në rrugë dhe rrugët e ngushta të lagjes.

“Unë jam dakord edhe me këtë shokun se këta mundohen, të depërtojnë nëpër këto gjëra kurse ju nëpër zyrat tuaja lejoni të shkatërrohen të gjitha”.

“Vonë kanë ardhur. 15 apo 20 minuta janë vonuar pasi u ndez zjarri janë shumë 20 minuta. Për 20 minuta digjet shtëpia e gjitha”.

“Si nuk është tragjike, si nuk është rast tragjik? Tragjedi më të madhe s’ka, zjarr me pasojë vdekje. 5 vjeç ka qenë më i vogli, 14 më i madhi”

“Më keq s`ka ku shkon por s`kemi ç’të bëjmë tani, punë e Zotit, s`kemi ç’bëjmë aspak. Katër fëmijë dhe e ëma, pesë. Ka pesë orë që presin të vinë prej Shkupi, tani kanë ardhur. I ati i fëmijëve me injeksione rrinë aty, çfarë të bëjë”.

Është një fatkeqësi shumë e madhe për ne si qytet, dhe ne do përpiqemi me mundësitë që kemi të ndihmojmë familjen për ta tejkaloi këtë dhimbje sa më shpejtë”, tha Teuta Arifi, kryetare e komunës së Tetovës.

Komentet
Top