Ushqimet për lëkurë të shëndetshme gjatë dimrit

0-117.jpg

Kujdesi ndaj lëkurës suaj është pa dyshim një nga prioritetet e dimrit. Megjithatë, disa ushqime mund t’ju ndihmojnë për të mbajtur lëkurën tuaj në gjendje të mirë për aq kohë sa të kalojnë muajt e dimrit.

-Qitroja e kuqe e ka këtë ngjyrë nga likopeni, karetenoidi, i cili ndihmon për ta mbajtur lëkurën të butë. Një studim ka treguar se njerëzit që kanë nivele të larta të likopenit në gjak janë më të shëndetshëm dhe kanë ten më të lëmuar.

-Studimet kanë treguar se kafeina në çaj ndihmon në mbrojtjen e lëkurës nga kanceri. Ky kompleks vret qelizat e dëmtuara dhe bllokon proteinën, e cila është e nevojshme për përhapjen e qelizave të kancerit.

-Karotat përmbajnë beta-karotene dhe likopen, të cilat ndihmojnë lëkurën për të bllokuar rrezet UV. Në një studim, njerëzit që për 12 javë kanë konsumuar 2 gota lëng karote në ditë, kishin 50 për qind më pak dëme të lëkurës.

Komentet
Top