Loading...

Vendet me fëmijët më të zgjuar – LISTA

school-430797.jpg

Testet e kryera në kuadër të Programit për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve në vitin 2009 dhe 2012 kanë dhënë një panoramë të cilësisë së nxënësve në 50 vende të botës.

Programi për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve (PISA) ka zhvilluar testime në matematikë, lexim dhe shkenca për nxënësit 15-vjeçarë.

Tri vendet e para janë zënë nga nxënësit e Kinës, Singaporit dhe Hong-Kongut. Rezultatet janë nxjerrë në bazë qytetesh dhe vendesh. Në testime u vu re se djemtë performuan më mirë se vajzat në të tre kategoritë.

Matematikë

1. Shangai – Kinë

2. Singapor

3. Hong-Kong

4. Taipei – Kinë

5. Koreja e Jugut

6. Lihtenshtejn

7. Japoni

8. Zvicër

9. Maqedoni

10. Finlandë

Shkenca

1. Shangai

2. Hong-Kong

3. Finlandë

4. Singapor

5. Japoni

6. Kore e Jugut

7. Estoni

8. Vietnam

9. Kanada

10. Australi

Lexim

1. Shangai

2. Hong-Kong

3. Kore e Jugut

4. Singapor

5. Finlandë

6. Japoni

7. Kanada

Komentet

Leave a Reply

Top