Loading...

Virusi Zika a mund të transmetohet me anë të seksit?

virusi-Zika.jpg

E gjithë bota është në panik për shkak të virusit të ri që po përhapet n ë gjithë rozulin tokësor me një kërcënim real që rritet në një epidemi. Virus Zika nuk transmetohet nga personi në person, por vetëm me anë të gjakut, zakonisht përmes mushkonjave të infektuara. Mjekët zbuluan se mund të transmetohet nga nëna tek fëmija gjatë shtatzënisë.

Parashtrohet pyetja në qoftë se virusi mund të transmetohet me anë të seksit?

Sipas mjekëve, përgjigje për pyetjen për fat të keq është konfirmuar se në gjithë botë deri më tani ka pasur dy raste ku ky virus është transmetuar përmes seksit!

 

Një shembull i tillë është Dr. Brian D. Foy, i cili në vitin 2008 në Senegal nga simptomat e vuajtur nga dhimbje koke, ethe, sytë e lënduar. Pas kthimit në vendin e tij të lindjes, pas disa ditësh, ajo vuri re simptoma të njëjta ka edhe gruaja e tij. Por fëmijët e tij ishin të shëndetshëm! Ekzaminimi mjekësor zbuloi se ai kishte kaluar në virus me gruan e tij me anë të seksit.

Prandaj, në qoftë se keni vizituar një vend ku ka njerëz të infektuar menjëherë kontrolloheni në një mjek dhe për të shmangur seksin deri sa të jeni të sigurtë që ju nuk keni virusin.

Komentet

Leave a Reply

Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media