VW kërkon t’i hiqet dënimi prej 2,8 miliardë dollarë

auto_2w993qhighc0.bild1492778508.jpg

Prodhuesi gjerman i automobilave, Volksvagen (VW) dhe qeveria amerikane i kanë bërë thirrje të premten gjykatës në Detroit që të heqë dënimin ndaj kësaj kompanie në vlerë 2,8 miliardë dollarë për shkak të manipulimeve në testet e matjes së emetimit të gazrave të dëmshme.

Gjykatësi federal, Shon Koks dot në Detroit do të mbajë një seancë dëgjimore, gjashtë javë pasi që VW pranoi fajin për mashtrim, transmeton AP.

Komentet
Top