Loading...

Zvicër, shqiptari dënohet me 150 CHF pse u pershëndet me “Allahu Ekber”

allahuekber.jpg

Në Schaffhausen te Zvicrës nje person me emrin Orhan E. ka pershendetur ne rruge me “Allahu Akbar” një mik te tij, te cilit i kushtoi me një gjobë prej 150 frangash nga policia kantonale, njfton agejncia e lajemeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Por, gjithcka ketu nuk përfundoi, sipas mediave zvcerane, një grup, shoqate antiraciste ne Zvicer ka parashtruar një petecion-ankesë për diskriminim në emër të njeriut i cili përshndeti nje mik te tij ne menyren islame në rrugë.

“Është mirë që njerëzit po nënshkruajnë për mua.” ka thëne Orhan E. 22 vjeçar i lindur në Zvicër. Pasi mori kërkesa të shumta nga media, zvicerane dhe të huaja, mësoi se një grup kishte dërguar një ankesë me postë për diskriminim fetar.

Grupi qe parashtroi kete ankese quhet “Linke People of Color” me seli ne Cyrih, qe ka perrreth dhjetera anëtarë. Ata janë kryesisht binational ose të huaj që luftojnë kundër racizmit dhe paragjykimit.

Komentet
Top
Njoftim nga Shqipmedia. Kemi kaluar në faqe të re. Kliko këtuwww.shqip.media